Velkommen til Netdoktors særnyhedsbrev

I denne særudgave af Netdoktors nyhedsbrev om diabetes har vi fokus på sensorbaserede glukosemålere.

Jævnlig kontrol med blodsukkeret er en væsentlig del af hverdagen for mange mennesker med både type 1- og type 2-diabetes. Det har tidligere foregået med et lille prik i fingeren, men nu findes der altså teknologi, som kan måle dit blodsukker, helt uden du får ømme fingre.

Teknologien kaldes for sensorbaserede glukosemålere, og det kan du blive meget klogere på i Netdoktors særnyhedsbrev.

Birgitte Staahl, redaktør, Netdoktor Media


God læselyst!

Hvordan virker en sensorbaseret glukosemåler?

Glukosemåleren består af en sensor, der sidder fast på armen, og en app på din smartphone, hvori du kan aflæse blodsukkermålingen. På den måde kan du følge med i dit blodsukker hele dagen uden at du skal stikke dig i fingrene.

Læs mere her

Glukosemåler gjorde Katjas arbejdsliv nemmere

Før Katja fik en sensorbaseret glukosemåler var hun tit generet af ømme fingerspidser i sit arbejde som massør. I dag har Katja ikke længere behov for lige så mange pauser, og hendes arbejdsglæde er blevet meget større.

Læs mere her

Hvad har du ret til?

Har man ret til en sensorbaseret glukosemåler, hvis man har insulinkrævende diabetes? Er det gratis, eller skal man selv betale? Og hvem afgør, hvilken blodsukkermåler, man kan få? Bliv meget klogere på reglerne her.

Læs mere her


Hvad synes du om særnyhedsbrevet?

Vi vil gerne have din mening om særnyhedsbrevet. Fortæl os også gerne, om du har interesse i andre konkrete emner inden for type 2-diabetes.

Giv os din mening her



Kontakt Netdoktor
Netdoktor Media
Møntergade 19
1140 København K
Danmark