Kognitiv funktionel terapi hjælper mod rygsmerter

Rygsmerter er den hyppigste årsag til sygefravær og førtidspension. Effektiv behandling af kroniske rygsmerter har manglet i Danmark, men nu har kognitiv funktionel terapi vist god effekt. Metoden fokuserer på overbevisninger om smerter og uhensigtsmæssig adfærd.

Læs mere her


Skærmbrug påvirker børns koncentrationsevne

Sammenhængen mellem børns koncentrationsevne og skærmbrug er blevet gransket i en ny rapport. Ifølge undersøgelsen kan evnen til at koncentrere sig blive påvirket både positivt og negativt afhængig af situationen.

Læs mere her


Podcast: “Alzheimers: De første tegn”

Glemsomhed, sproglige problemer og ændringer af personligheden. Det er nogle af de første symptomer på demenssygdommen Alzheimers. I Netdoktors nye podcast kan du blive meget klogere på sygdommen, og på hvordan det er at være pårørende til en person med begyndende Alzheimers.

Læs mere herPsoriasis: Kræv en behandling, der virker

Psoriasis kan give rød, skællende og kløende hud, og det kan forringe livskvaliteten og føre til søvnproblemer, depression og social isolation. Der findes dog mange effektive behandlinger af psoriasis, og du skal ikke slå dig til tåls med en behandling, der ikke virker.

Læs mere her


Søvnhygiejne: Hvad er det?

“Min kæreste døjer med søvnbesvær. Det har stået på i over 4 år. Han mangler overskud og er konstant træt. Han har været til lægen, men det har ikke hjulpet. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe ham?”

Se lægens svar


Hvad synes du om denne uges nyhedsbrev?

Vi vil gerne have din mening om dette nyhedsbrev, så vi kan gøre det endnu bedre.

Giv os din mening her


Kontakt Netdoktor
Netdoktor Media
Møntergade 19
1140 København K
Danmark